Friday, December 7, 2012

Teemanädal 3.12 - 7.12 2012

Käesoleval nädalal toimus meie projekti raames teemanädal, kui käisime 1.-9. klassi õpilastele rääkimas koolikiusamisteemal, näitasime õpetlike filme ja mängisime toredaid mänge.


Mina pidasin koos Britta ja Keiaga loenguid 6.-9.klassis. Kõik klassid rääkisid palju kaasa ning nii mõndagi pani see mõtlema. Kahjuks on suurematele midagi selgeks teha raskem, sest kõik on juba välja kujunenud isiksused ja paljud ei hakka kuulamagi. Kuid isegi aidates ühte inimest, on projekt õnnestunud! Palun hoolige oma koolikaaslastest. Meie loome kaitse!
-Annela

Maris, Janeli ja Sander käisid nädala jooksul 1.-5.klassis, kus näitasime kahte videot, peale mida arutasime kõik koos, mis oli videos valesti ja mida oleks pidanud inimesed erinevates situatsioonides tegelikult tegema. Mängisime mänge - üks neis oli selline, kus pidi ütlema enda kohta midagi positiivset ning siis ka enda sõbra kohta. Nii tore oli näha tänulikke ja naeratavaid nägusid, kui enda kohta midagi head kuuldi. Selle mängu juures rääkisime, et iga päev võiks kellelegi midagi ilusat öelda ja head sõnad on väärtuslikud, kellegi jaoks erilise tähtsusega. Veel rääkisime üleüldsiselt kiusamisest, selle põhjustest ja uurisime lastelt, mida nad sellest arvavad.
Teematunni lõpetasme sellega, et lubasime kõik nii üksteisele kui ka iseendale, et ei kiusa (enam) kedagi ja selle auks kõlas suur aplaus meile kõigile.
Väga tore oli, et kõikides klassides räägiti ja arutleti väga aktiivselt kaasa ja passiivseid klasse polnudki.
-Maris

Meie teemanädala lõpetas loenguga Veroonika Plovits, kes rääkis enda kurvast ajast koolis ja sellest, mida koolikiusamine inimesega tegelikult teeb, kuidas mõjutab see teda, tema kooliskäimist ja elu, kui ta koolikiusamise ohver enam ei ole. See loeng liigutas väga paljusid ja nii mõnigi poetas pisaraid.
See loeng andis kindlasti kõikidele kuulajatele mõista, kui oluline on märgata kiusamist meie ümber ja seda takistada, astudes kiusatava kaitseks välja, sest ''Meie loome kaitse!''
Projektitiim sai peale kahte Veroonika loengut temaga ka aega veeta, jutustada ja lahkudes talle tugevad ja soojad kallistused anda.

Teemanädala pildipostitus tuleb lähiajal!

Öelge iga päev kellelegi midagi ilusat, sest head sõnad võivad muuta kellegi päeva paremaks!

No comments:

Post a Comment